Türkiye’den İtalya’ya ve İtalya’dan Türkiye’ye seyahat edecek kişilere yönelik duyurular ve önemli bilgiler aşağıda paylaşılmıştır.

İtalya’ya Giriş Tedbirleri

İtalya Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı duyuruya göre, İtalya’ya giriş yapmak için zorunluluk olarak istenen Green Pass belgesinin zorunluluğu sonlanmıştır.

1 Haziran 2022 tarihinden itibaren İtalya’ya girişlerde herhangi bir ilave şart aranmayacaktır. Bu uygulama ile birlikte aşı kartı, hastalığın geçirildiğine dair sertifika veya PCR testi beyanı zorunluluğu da kaldırılmıştır.

Aynı şekilde İtalya’daki toplu taşımacılıkta da bu Green Pass belgesi aranmayacaktır. Otel, restoran ve mağazalara girişte uygulanan kısıtlamalar da aynı şekilde kaldırılmıştır.

Türkiye’ye Giriş Tedbirleri

1 Haziran 2022 tarihinden itibaren, Türkiye’ye girişler için herhangi bir aşı kartı ya da PCR test sonucu ibraz zorunluluğu ortadan kalkmıştır.

Covid-19 semptomlarının görüldüğü durumda derhal ilgili sağlık makanına durumun bildirilmesi ve verilen talimatlara göre izolasyona geçilmesi zorunludur.

Ülkeye girişler konusunda daha ayrıntılı bilgiler için Sınır Polisi ve Valilik ile iletişme geçmeniz önerilir. İtalya’ya yeniden giriş yapmadan önce, gidilecek bölge idaresinin uyguladığı kuralların önceden kontrol edilmesi önerilmektedir.